Studies on elemental composition and antioxidant capacity in callus cultures and native plants of Vaccinium myrtillus L. local populations
The biological and medical effects of bilberry fruit (Vaccinium myrtillus L.) are mainly due to high anthocyanin content of tissues. Calli containing anthocyanins, derived from bilberry plants, may represent a potential source of natural colouring matter, pharmaceutical and natural antioxidants. In...
Elmentve itt :
Szerző: | Veres Bolda Vanda |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2011
|
Sorozat: | Acta biologica Szegediensis
55 No. 2 |
Kulcsszavak: | Természettudomány, Biológia |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/23225 |
Hasonló tételek
-
Chemical composition, antioxidant and anticancer activity of licorice from Fruska Gora locality
Szerző: Vlaisavljević Sanja, et al.
Megjelent: (2018) -
Effect of sugars on production of β-sitosterol from in vitro callus culture of Boerhaavia diffusa L.
Szerző: Patil Kapil S., et al.
Megjelent: (2016) -
Study on the antioxidant capacity of sweet and hot spice peppers
Szerző: Lantos Ferenc, et al.
Megjelent: (2022) -
Native Culture in the Southwest Region - Pueblo Pottery
Szerző: Zleovszkiné Csatlós Mária
Megjelent: (1994) -
Antioxidant capacity and polyphenols content for some medicinal plants [abstract] /
Szerző: Popescu Georgeta-Sofia, et al.
Megjelent: (2024)