Characterization of novel surfactin isoforms and the effects of different cultivation parameters on their production by bacillus subtilis
Surfactin is a lipopeptide-type biosurfactant produced mainly by the gram-positive microorganism Bacillus subtilis. It consists of a peptide loop of seven amino acids and a hydrophobic fatty acid chain (C12 – C16). Surfactins are proved to exhibit various biological activities, such as anti-tumor, a...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Bartal Attila Kecskeméti Anita Bóka Bettina Manczinger László Vágvölgyi Csaba Szekeres András |
---|---|
Testületi szerző: | International Symposium on Analytical and Environmental Problems (23.) (2017) (Szeged) |
Dokumentumtípus: | Könyv része |
Megjelent: |
2017
|
Sorozat: | Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
23 |
Kulcsszavak: | Mikrobiológia - előadáskivonat |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/56232 |
Hasonló tételek
-
Effects of different cultivation parameters on the production of surfactin variants by a Bacillus subtilis strain
Szerző: Bartal Attila, et al.
Megjelent: (2018) -
Purification of surfactin compounds produced by a Bacillus subtilis strain
Szerző: Bartal Attila, et al.
Megjelent: (2020) -
Preparative purification of surfactin compounds produced by Bacillus subtilis
Szerző: Anis Yahya
Megjelent: (2018) -
High-frequency occurrence of surfactin monomethyl isoforms in the ferment broth of a Bacillus subtilis strain revealed by ion trap mass spectrometry
Szerző: Kecskeméti Anita, et al.
Megjelent: (2018) -
Ion trap mass spectrometry of surfactins produced by Bacillus subtilis SZMC 6179J reveals novel fragmentation features of cyclic lipopeptides
Szerző: Bóka Bettina, et al.
Megjelent: (2016)