Characterization of novel surfactin isoforms and the effects of different cultivation parameters on their production by bacillus subtilis

Surfactin is a lipopeptide-type biosurfactant produced mainly by the gram-positive microorganism Bacillus subtilis. It consists of a peptide loop of seven amino acids and a hydrophobic fatty acid chain (C12 – C16). Surfactins are proved to exhibit various biological activities, such as anti-tumor, a...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Bartal Attila
Kecskeméti Anita
Bóka Bettina
Manczinger László
Vágvölgyi Csaba
Szekeres András
Testületi szerző: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (23.) (2017) (Szeged)
Dokumentumtípus: Könyv része
Megjelent: 2017
Sorozat:Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems 23
Kulcsszavak:Mikrobiológia - előadáskivonat
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/56232

Hasonló tételek