Élelmiszerek reológiai sajátságai és mérésük alapelvei
A survey is given of the general theoretical problems related to the rheology of foods. Possibilities of the systematization of the raw materials of the food industry and of foods the aspect of their rheological properties are discussed. The most important instrumental methods of investigation and t...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1975
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
21 No. 5-6 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80625 |
LEADER | 02112nab a2200265 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta80625 | ||
005 | 20230826110121.0 | ||
008 | 230824s1975 hu o 0|| hun d | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
041 | |a eng | ||
041 | |a ger | ||
041 | |a fre | ||
041 | |a rus | ||
100 | 1 | |a Lásztity Radomir | |
245 | 1 | 0 | |a Élelmiszerek reológiai sajátságai és mérésük alapelvei |h [elektronikus dokumentum] / |c Lásztity Radomir |
260 | |a Lapkiadó Vállalat |b Budapest |c 1975 | ||
300 | |a 239-250 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 21 No. 5-6 | |
520 | 3 | |a A survey is given of the general theoretical problems related to the rheology of foods. Possibilities of the systematization of the raw materials of the food industry and of foods the aspect of their rheological properties are discussed. The most important instrumental methods of investigation and the trends of their developments are surveyed. Nach einer Übersicht über die allgemeinen theoretischen Problemen betreffs der Rheologie von Lebensmitteln werden die Möglichkeiten der systematischen Gliederung der Rohmaterialien der Lebensmittelindustrie und der Lebensmittel vom Standpunkt der Theologischen Eigenschaften besprochen. Schliesslich werden die wichtigsten instrumentalen Untersuchungsmethoden und ihre Entwicklungstendenzen besprochen. L ’auteur passe en revue les problémes théoriques généraux relatifs á la rhéoJogie des denrées alimentaires. II décrit les possibilités de systématiser les matiéres premieres des industries alimentaires ainsi que les denrles á partir de leur caractéristiques rhéologiques. Enfin, il passe en revue les méthodes instrumentales de mesure de plus grande portée ainsi que les tendences du dévoloppement. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszervizsgálat | ||
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80625/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_239-250.pdf |z Dokumentum-elérés |