Hangyasav és ecetsav meghatározása gyümölcslevekben és gyümölcshúsokban
Szerzők konzervált gyümölcslevekben és pulpokban a hangyasav és ecetsav egymás melletti m eghatározásánál a kalcium karbonátos desztillációt elhagyják és csak az MNOSZ 3620 szabványban előírt vízgőzdesztillációt végzik el. A d esztillátu m 200 — 200 ml-es részleteiből határozzák meg a két illósavat...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Heltai László Orentsák Aladárné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1956
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
2 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81700 |
Hasonló tételek
-
Az összes sótartalom meghatározása gyümölcslevekben és gyümölcsszörpökben
Szerző: Sarudi Imre
Megjelent: (1967) -
Az étkezési ecetsav (MSZ 7488) és az erjedési ecet (MSZ 1659) felhasználása tartósítási célra
Szerző: Kovácsné Horák Lujza
Megjelent: (1966) -
Triptofántartalom meghatározása hús és húskészítményekben
Szerző: Rékasiné Szombati Éva, et al.
Megjelent: (1978) -
Ecetférgek kimutatása és mennyiségük meghatározása
Szerző: Hazslinszky Bertalan
Megjelent: (1959) -
Sütemények zsírtartalmának meghatározása
Szerző: Korpáczy István
Megjelent: (1956)