Dervarics a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub soros elnöke - Fekete Klára (Délmagyarország, 2007)
[Névadójuk előtt pedig azzal tisztelegnek, hogy az ősz folyamán két emléktáblát avatnak: október 28-án a Déri Miksa szakközép, Szent-Györgyi volt laborjának épületén, november 11-én pedig a Nobel-díjas tudós Roosevelt téri házának falán helyeznek el táblát. Lsd. még: Délmagyarország, 2005. nov. 11.]